Tasten in het duister.
Hoe een verloren Van Reymerswale
wordt herontdekt

Met Zachary Formwalt, Koen Hauser i.s.m. Maarten Spruyt, Christian Jankowski, Marijn van Kreij, Katja Mater, Maarten Vanden Eynde en Marinus van Reymerswale.

In deze presentatie staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de Zeeuwse schilder Marinus van Reymerswale (1490 Reimerswaal – 1546 Goes). De Roeping van Mattheüs is zodanig beschadigd dat we ons moeilijk kunnen voorstellen hoe het er oorspronkelijk heeft uitgezien. Net als bij veel andere objecten in het museum is informatie in de loop van de tijd verdwenen, vervaagd en veranderd. Hoe kunnen we toch een beeld vormen van hetgeen we niet meer met eigen ogen kunnen waarnemen? De zes deelnemende kunstenaars onderzoeken in Tasten in het duister manieren om met dit gebrek aan kennis om te gaan. Ze helpen je een voorstelling te maken van wat voorbij, verloren of onzichtbaar is.

In een begeleidend lezingenprogramma lichten wetenschappers toe hoe zij de schaarse informatie rond het werk en leven van de middeleeuwse kunstenaar interpreteren.

Campagneposter Tasten in het duister. Ontwerp Hans Gremmen slideshow
Campagneposter Tasten in het duister. Ontwerp Hans Gremmenslideshow
Campagneposter Tasten in het duister. Ontwerp Hans Gremmenslideshow
Campagneposter Tasten in het duister. Ontwerp Hans Gremmen